Selecteer een pagina

Campussen

Greenport Horti Campus

Campussen

Campussen nemen een belangrijke positie in als brandpunt voor innovatie en (nieuw) ondernemerschap. Ze zijn de kraamkamer van talent, toekomstige technologische ontwikkelingen en daarmee de ontwikkeling van de Nederlandse kenniseconomie.

Westland

World Horti Center is de fysieke locatie van Greenport Horti Campus Westland. Het is een unieke samensmelting van onderzoek, demonstratie en educatie. Het centrum is een samenwerking tussen Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz, ROC Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en gemeente Westland. Bezoek de website van World Horti Center

Oostland

In Oostland zijn kennis en innovatie geconcentreerd aan de Violierenweg in Bleiswijk, met onder meer Wageningen UR Glastuinbouw en Delphy. Lentiz, Edudelta, Delphy, Inholland Delft en Melanchton hebben op eigen initiatief studiekassen ondergebracht bij het Horticultural Experience Center. Daarnaast is er het HortiHouse, de internationale ontmoetingsplek voor onderzoekers, ondernemers, hun medewerkers, studenten, leerlingen, hun docenten, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Barendrecht

In de gemeente Barendrecht ligt de nadruk op logistiek en handel van groente en fruit. Om de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven lokaal te versterken, wordt er gewerkt aan de vorming van SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven) Barendrecht, Edudelta College, Albeda College en ROC DaVinci gaan samenwerken in de vorm van een federatie om het groen en grijs MBO onderwijs beter aan te laten sluiten bij de behoefte van het bedrijfsleven. Aan de Dierensteinweg in Barendrecht wordt een nieuw schoolgebouw gebouwd. Het Lokaal OpleidingsCentrum (LOC) vormt samen met Edudelta een beroepscampus voor VO en MBO onderwijs, waar het bedrijfsleven actief participeert.

Contact