Selecteer een pagina
In de regio

Drie regionale campussen

Greenport Horti Campus telt drie campussen, namelijk in Westland, Oostland en Barendrecht/Ridderkerk.

Greenport Horti Campus Oostland: Horti Science Park

Greenport Horti Campus Oostland met het Horti Science Park is gevestigd in Bleiswijk (gemeente Lansingerland). Doel van de campus is het uitvoeren vanwetenschappelijk en toepassingsgericht onderzoek om de teelt van groenten, bloemen en planten onder gecontroleerde omstandigheden te optimaliseren. Belangrijke thema’s daarbij zijn: plantgezondheid, plantenfysiologie, groene digitalisering, kunstmatige intelligentie, vertical farming, en de fossielvrije kas.

Het ecosysteem rondom het Horti Science Park bestaat uit 90 bedrijven, Delphy, MBO Oostland (Lentiz), Inholland, Haagse Hogeschool, LDE en Wageningen University & Research Glastuinbouw. Bovendien is het Fieldlab Vertical Farming onderdeel van het Horti Science Park. Totale waarde van dit ecosysteem is 3 à 4 mrd. Op het Horti Science Park werken circa 130 medewerkers en docenten met 275 studenten.

Greenport Horti Campus Westland met World Horti Center

Greenport Horti Campus Westland met World Horti Center is gevestigd in Naaldwijk (gemeente Westland) en is een samenwerkingshub op het gebied van (kas)techniek en teelt. De Learning Community Greenport Horti Campus Westland brengt bedrijfsleven en onderwijs (mbo, hbo en wo) samen om innovatieve vragen snel op te pakken. Daarmee transformeren de beroepsgerichte onderwijsinstellingen naar regionale kenniscentra waarin leren, innoveren en onderzoeken met regionale partners hand in hand gaan. De komende jaren wordt de campus verder ontwikkeld met als thema’s Horti Health en Horti Tech.

Sinds 2018 is het World Horti Center gevestigd op de Greenport Horti Campus Westland. In dit kennis- en innovatiecentrum zijn onder meer bedrijven, opleidingen en diverse branche-initiatieven gevestigd. Het wordt jaarlijks bezocht door 25.000 internationale professionals.

Het ecosysteem rondom de Greenport Horti Campus Westland bestaat uit 100 bedrijven, Vertify, MBO Westland (Lentiz, Albeda en Mondriaan), Inholland, Haagse Hogeschool, Universiteiten Leiden/Delft/Erasmus (LDE) en gemeente Westland. Op de campus werken 175 medewerkers en docenten met 1250 studenten.

Greenport Horti Campus Barendrecht/Ridderkerk: Dutch Fresh Port

Greenport Horti Campus Barendrecht/Ridderkerk met Dutch Fresh Port is een samenwerking tussen drie bedrijventerreinen in Barendrecht en Ridderkerk. Dit gebied is de vers-hotspot van Nederland: een groot deel van alle verse groenten in de Nederlandse en buitenlandse supermarkten vindt zijn weg via een van de vele bedrijven op Dutch Fresh Port.

De Dutch Fresh Port werkt met drie thema’s binnen de verslogistiek: innovatieve en duurzame logistiek, verwaarden voedsel reststromen en gezonde voeding (veilig en vertrouwd).

Het ecosysteem rondom de Dutch Fresh Port bestaat uit 10 bedrijven, MBO Barendrecht  (Lentiz, Albeda en Da Vinci), Inholland, Hogeschool Rotterdam en LDE. In DFP werken 20 medewerkers en docenten met 175 studenten.